15 tips for billig leiebil

Leiebil er et utmerket transportmiddel for deg som vil oppleve mye når du er på ferie. Det er lite som slår den frihetsfølelsen man får av å sette seg bak rattet og legge ut på tur. Mange steder er det ganske rimelig å benytte seg av leiebil. Følger du våre tips, kan du sikre deg en enda billigere avtale.

Bestill på nettet

Generelt vil du betale mindre dersom du forhåndsbestiller din leiebil. I tillegg har en del operatører rabatter for deg som velger å foreta bestillingen på nett. Bruk litt tid på hotellets datamaskin, eller gjør bestillingen før du reiser hjemmefra. Se forskjellige sammenligningstjenester som http://reise.kelkoo.no/c­172301­leiebil.html

Drivstoffbruk

De fleste utleiefirmaer opererer med egne vilkår for hvor mye drivstoff bilen skal ha ved levering. Det kan derfor være gode penger å spare hvis du velger en drivstoffgjerrig bil.

Sammenlign priser

Når du bestiller en leiebil på nett, er det enkelt å sammenligne priser. I tillegg til å sjekke de ulike firmaene selv, finnes det flere gode nettsteder som tilbyr slike tjenester. De leverer ofte en total prisoversikt for ulike utleiefirmaer på det aktuelle stedet. For en generell oversikt anbefaler vi www.leiebilguiden.no.

Bestill leiebil tidlig

Det lønner seg ofte å være ute i god tid. Valser du inn og skal leie en bil på sekundet, vil du ofte finne at prislappen kan bli relativt høy. Bestiller du derimot leiebilen god tid i forkant, vil du se at kostnadene blir lavere. Årsaken til dette er enkel. Utleiefirmaene vet at de kan legge prisen høyere for folk som har akutte behov, og vil gjerne belønne de som bidrar til forutsigbarhet for firmaet.

Pruting

Noen ganger lar det seg ikke gjøre å bestille leiebil i forkant. Den spontane leietaker vil nok måtte betale noe mer for sitt billeie, sammenlignet med de som planlegger alt i forkant. Er du av den spontane typen, kan du likevel få rabatt på den opprinnelige prisen. Utleiefirmaet tjener mer på å leie ut bilen, enn å la den stå parkert hos seg. De er selvsagt interessert i at du skal inngå en avtale med dem. Derfor vil du ofte ha hellet med deg dersom du pruter på prisen. Vær bestemt, men hyggelig, og ikke vær redd for å prøve deg.

Betalingsløsning

Mange som driver med leiebil foretrekker at du betaler med kredittkort. Det kan uansett være nyttig for deg, i og med at kredittkortkjøp ofte inkluderer adekvat forsikring. Ha oversikt over hvilke betingelser som følger med ditt kredittkort – kanskje slipper du punge ut med en unødvendig forsikringsavgift.

Bruk eget utstyr

Nåtidens biler er ofte spekket med utstyr. Det er likevel ikke alt av ekstrautstyr som er strengt ødvendig. Jo mer utstyr en leiebil har, jo dyrere er den i pris. Et godt tips kan derfor være å bruke eget utstyr, i stedet for å stole på at bilen har alt. For eksempel kan du ta med din egen GPS, så slipper du betale ekstra for en bil med samme funksjon.

Prisvariasjoner

Det er ikke nødvendigvis lik pris på den samme leiebilen hele tiden. Hvis du skal være på ferie utover en weekendtur, kan det lønne seg å legge bilturen til de dagene hvor leieprisen er på sitt rimeligste. Undersøk og sammenlign prisene det aktuelle utleiefirmaet opererer med, så får du en god deal. Ofte er det rimeligere å leie bil i helgene!

Sett deg inn i vilkårene

Dette tipset er spesielt nyttig for deg som vet at du skal benytte deg av en leiebil mens du er på ferie, allerede før du har lagt ut på tur. Når du forhåndsbestiller får du god tid til å sette deg inn i vilkårene, slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser. Også dersom du bestiller direkte, burde du ta deg tid til å sette deg inn i vilkårene for den aktuelle leiebil. Er det for eksempel krav om at bensintanken skal være full ved avlevering, kan du fylle opp tanken og enkelt unngå eventuelle straffegebyrer.

Vurder å gå ned i bilklasse

Selvfølgelig er det gøy å cruise rundt i en topp moderne og fjong bil. Er du ute etter å spare litt penger, burde du imidlertid ikke velge den mest fasjonable leiebilen du kommer over. For de fleste holder det lenge å benytte seg av en leiebil av helt normal standard. Så lenge bilen har adekvat sitte­ og oppbevaringsplass til ditt behov, kan du som regel klare deg uten en rekke unødvendige tilleggsfunksjoner.

Unngå unødvendig forsikring

Mange bilutleiefirmaer vil forsøke å presse på deg ekstra bilforsikring. Før du reiser hjemmefra bør du skaffe deg god oversikt over hva dine forsikringer dekker. Dersom din eksisterende forsikring allerede dekker de tilfeller det er snakk om, er det enklere å stå i mot press når du skal hente din leiebil. Vær imidlertid oppmerksom på at din reiseforsikring kun dekker tap som knytter seg til innbrudd og tyveri av verdisaker i bilen. Ulykkesforsikring vil for eksempel ikke inngå i reiseforsikringen din.

Ikke la ting ligge igjen

Sørg for at du har med deg alle verdisaker når du forlater bilen. Dette gjelder selvsagt når du skal levere bilen fra deg, men er også viktig når du bare skal forlate bilen for noen timer. Når du lar ting ligge synlig i bilen, er det som en åpen invitasjon til innbruddstyven. Tipset er ganske åpenbart. Vi har likevel tatt det med i oversikten, siden overraskende mange lar mobiltelefoner og andre verdisaker ligge igjen i bilen når de stopper for en lengre lunsj eller en badepause.

Hent og lever på samme sted

Noen ganger kan det være praktisk å leie en bil for å komme seg fra et sted til et annet. De fleste utleiefirma tilbyr deg muligheten å hente bilen på ett sted, og levere den et annet. Selv om dette unektelig kan være nyttig, kan det fort påløpe ekstrakostnader dersom du ikke henter og leverer på samme sted. Dersom du uten ekstra bry kan levere din leiebil på samme lokasjon som du hentet den, anbefaler vi at du gjør nettopp det.

Når du leverer

Sørg for at bilen ser fin ut når du leverer den. De fleste utleiefirmaer vil inspisere bilen ved levering. Det kan påløpe ekstrakostnader dersom de finner at din leiebil har behov for omfattende rengjøring og vedlikehold. Sørg for at ting ligger samme sted som da du hentet ut bilen, og at barna ikke har sølt potetgull og is i hele baksetet. Holder du en greit standard både på utsiden og innsiden, kan du unngå slike ekstragebyr.

Sjekk ulike leielengder

Noen ganger kan er det billigere å leie bilen i en hel uke, enn i fem fager. Selv om du kun har bruk for bilen for en kortere periode, kan det da lønne seg å tegne en kontrakt for en lengre periode. Siden du uansett vil kunne levere bilen tidligere enn hva avtalen tilsier, taper du ingenting på å inngå en lengre kontrakt.

Kilde:
http://reisetips.nettavisen.no/slik­far­du­billigst­og­best­leiebil/